Sommerferie

Tandplejen holder sommerferielukket fra mandag den 7. juli til og med den 10. august 2025.

Ved akut brug for tandlægehjælp holder tandplejen åbent hver mandag i uge 28, 29, 30, 31 og 32 for nødbehandling på Absalon skoles tandklinik, der på disse dage kan kontaktes fra kl. 8-10 på tlf. 4631 7100 - tast 1.

Tandreguleringen har åbent for nødbehandling efter forudgående aftale mandag den 14. juli på Stændertorvet 1B.Tandreguleringen kan kontaktes samme dag den 14. juli fra kl. 8-10 på tlf. 4631 7109 for at aftale tid til nødbehandling

Tandplejens Administration har åbent på telefonerne tirsdag og torsdag i uge 28 og 32 fra kl. 9-11 på. tlf. 4631 7100 - tast 3.

Ved akut brug for tandlæge udover ovennævnte dage henviser vi til privat tandlæge eller tandpinevagten Region Sjælland på tlf. 2960 0111.

Nødbehandling

Hvordan visiteres man til specialtandpleje?

Man skal visiteres til specialtandpleje
Henvisning til Specialtandplejen sker på grundlag af en faglig bedømmelse af patientens evne og mulighed for at benytte øvrige tandplejetilbud. Denne bedømmelse foretages af en fagperson, der har jævnlig kontakt med patienten og kendskab til dennes funktionsnedsættelse, og som har ansvaret for den pågældende person.

Det er personalet ved bo- eller dagtilbud, distriktspsykiatrisk center eller psykiatrisk sygehusafdeling, der kan visitere til ordningen.

Hvis der efterfølgende sker ændringer i en borgers situation, kan han/hun blive udvisiteret af specialtandplejen.

Det er Roskilde kommunes overtandlæge der godkender visitation til specialtandplejen.

Fysiske og/eller psykiske funktionsnedsættelser
De borgere, der bliver tilbudt specialtandpleje, vil have vanskeligt eller umuligt ved at benytte tandplejen hos privatpraktiserende tandlæger. Borgernes funktionsnedsættelser kan være både fysisk og psykisk, og vil typisk være varig. Der behandles fx borgere med: autisme, sindslidelser, cerebral parese, hjerneskade, udviklingshæmning, Parkinsons sygdom og sklerose. Personer, der principielt godt kunne benytte de eksisterende tandplejetilbud men som af sociale eller andre grunde – fx tandlægeangst – har valgt tandplejetilbuddet fra, er ikke omfattet.

Specialtandpleje eller omsorgstandpleje?
I visse tilfælde kan patienter, der synes at høre ind under specialtandplejeordningen, af kommunen blive visiteret til behandling i omsorgstandplejeordningen. 

Klagemuligheder
Man kan som borger/patient klage til Styrelsen for Patientsikkerhed (tidligere Patientombuddet) over kommunens afgørelse. Man kan klage over:

  • om man er omfattet af reglerne om specialtandpleje
  • egenbetalingen
  • omfanget af specialtandpleje.

Du kan i Bekendtgørelse af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, læse mere om klagegrundlaget i specialtandplejen.